Vleesconsumptie Europa daalt met 4,5 kilo per persoon

De vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Europa is de afgelopen vier jaar met 4,5 kilo afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Agrarmarkt Informations-Gesellschaft waarover het Duitse vakblad TopAgrar schrijft.

Vleesconsumptie+Europa+daalt+met+4%2C5+kilo+per+persoon
© Twan Wiermans

De verschillen in Europa op het gebied van vleesconsumptie zijn aanzienlijk. Ierland, Portugal en Spanje consumeren het meeste vlees. Deze drie landen aten in 2023 meer dan 80 kilo vlees per persoon. Daarna komen Denemarken, Litouwen en Frankrijk met meer dan 70 kilo per persoon. Nederland had in 2023 een vleesconsumptie van 61 kilo per persoon en is daarmee heel gemiddeld. In Duitsland wordt in vergelijking met de rest van Europa weinig vlees gegeten, namelijk 52 kilo per persoon per jaar.

In 2019 was een piek te zien in de vleesconsumptie. De jaren daarna is dat ieder jaar minder geworden. In 2023 is de hoeveelheid geconsumeerd vlees gedaald met 1,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Veranderende eetgewoonten, een groter bewustzijn van gezondheid en milieu en de toenemende beschikbaarheid van plantaardige vleesalternatieven zijn verschillende redenen voor deze ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer