Europese subsidie voor vleescampagnes verdubbeld

De Europese Unie heeft vorig jaar voor 46 miljoen euro aan subsidies uitgegeven voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel. Aan vleescampagnes gaf de Europese Unie bijna 29 miljoen euro uit, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Europese+subsidie+voor+vleescampagnes+verdubbeld
© Dirk Hol

Dat blijkt uit een analyse van de subsidiebedragen door actiegroep Dier&Recht, die het 'absurd' noemt dat er 'wéér miljoenen euro's belastinggeld worden verspild aan reclames voor vlees en zuivel. Deze reclamesubsidies gaan lijnrecht in tegen de klimaat- en gezondheidsambities van de Europese Commissie en leiden tot meer dierenleed. De subsidies zouden moeten stoppen, niet stijgen'.

De organisatie wil dat er alleen nog subsidie wordt gegeven voor reclamecampagnes voor plantaardige producten.


Minder geld naar zuivel

Voor zuivelreclames daalden de uitgaven wel, van bijna 20 miljoen naar bijna 17 miljoen euro. Campagnes voor de promotie van plantaardig voedsel kunnen op het meeste Europese geld rekenen, ruim 68 miljoen euro. Dat is een afname van 5 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. In totaal besteedde de Europese Unie bijna 143 miljoen euro aan campagnes die voedsel promoten.

Tussen de toegekende aanvragen voor subsidie zitten geen Nederlandse campagnes, of campagnes die betrekking hebben op Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer