Albert Heijn komt met 'hybride' vlees van kip en rund

Supermarktketen Albert Heijn introduceert nieuwe producten bestaande uit half-om-halfgehakt van kip en rundvlees. Daarnaast komen er artikelen met toegevoegd rundereiwit. Het voordeel van deze innovaties is dat ze een lagere CO2-uitstoot hebben dan de reguliere rundvleesproducten.

Albert+Heijn+komt+met+%27hybride%27+vlees+van+kip+en+rund
© Albert Heijn

Het nieuwe hybride gehakt bestaat uit rundvlees van Nederlandse weidegangkoeien en een deel vlees van kippen met één ster van het Beter Leven-keurmerk. De runder-kipproducten hebben minimaal 37 procent minder uitstoot per kilo product dan de reguliere rundervarianten.

Ook introduceert Albert Heijn een nieuw assortiment met zeven verschillende producten met toegevoegd rundereiwit. De CO2e-emissiereductie voor deze producten bedraagt 9,3 kiloton CO2e per jaar. De nieuwe producten kennen een lagere prijs dan de hamburgers en gehakt van regulier rundvlees.


Effect eten op klimaat

Naast de nieuwe vleesproducten begint de van oorsprong Zaanse supermarktketen met het vermelden van informatie over de CO2-uitstoot of de inschatting van deze uitstoot op eigenmerkproducten en recepten. Albert Heijn wil daarmee inzichtelijk maken wat het effect is van verschillende soorten eten en drinken op het klimaat.

De vermelding van de CO2-uitstoot wordt stapsgewijs ingevoerd. Als eerste kom het op kip, varken, eieren, zalm en vegaproducten van het eigen merk te staan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer