CZAV en CAV Wieringermeer fuseren onder de naam FarmPlus

De leden van CAV De Wieringermeer en de ledenraad van CZAV hebben maandag 13 mei ingestemd met een fusie van de twee landbouwcoöperaties. De coöperatie gaat verder onder de naam FarmPlus. De presentatie van de nieuwe naam en uitstraling zal in de loop van 2024 plaatsvinden. Tot die tijd blijven alle bedrijfsonderdelen vanuit de bestaande namen en organisaties plaatsvinden.

CZAV+en+CAV+Wieringermeer+fuseren+onder+de+naam+FarmPlus
© Job Hiddink

CAV De Wieringermeer en CZAV onderzochten sinds medio oktober de mogelijkheid tot een fusie. De belangrijkste drijfveer hiervoor was de gezamenlijke visie op de toekomst. Door de ontwikkelingen in de landbouw neemt de vraag naar specialistische teeltbegeleiding toe.

FarmPlus wil een leidende rol vervullen voor wat betreft advisering en toelevering en als krachtige ketenpartner actief zijn in de collectie en afzet van landbouwproducten. In het persbericht staat dat het met deze stap mogelijk wordt om verdere efficiëntie en uitbreiding te bereiken, onder meer als het gaat om innovatieve teelttechnieken en datagestuurde landbouw.


Regionale benadering

FarmPlus kiest bewust voor een regionale benadering om dicht bij leden en klanten te blijven. Concreet betekent dit dat telers in contact blijven met dezelfde vertrouwde gezichten bij de buitendienst, specialisten en chauffeurs.


De nieuwe coöperatie is door heel Nederland actief. Stapsgewijs wordt in samenspraak met de leden, toezichthouders en medewerkers gewerkt aan de integratie van diverse bedrijfsonderdelen. Verder zal FarmPlus en de deelnemingen doorgaan met bestaande samenwerkingsverbanden op het gebied van inkoop en kennisontwikkeling. Het gaat om CropSolutions in Nederland, Demeterra in België en Novafield in de Europese Unie.

Daarnaast zullen andere strategische samenwerkingen in de keten ongewijzigd worden voortgezet. Dat doet FarmPlus nu wel als een nationaal opererende coöperatie in Nederland, maar ook met een sterk belang in België via de deelnemingen in Luc Pauwels en Casibeans.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer