CZAV en CAV fuseren, mits leden en mededingingsautoriteit goedkeuren

CZAV en CAV De Wieringermeer gaan komende zomer fuseren, mits de leden en de mededingingsautoriteit goedkeuring verlenen. De twee landbouwcoöperaties gaan na de fusie onder een nieuwe naam verder.

CZAV+en+CAV+fuseren%2C+mits+leden+en+mededingingsautoriteit+goedkeuren
© Job Hiddink

Het onderzoek naar een mogelijke fusie van CZAV en CAV De Wieringermeer begon ongeveer een half jaar geleden. Dit onderzoek was volgens de coöperaties een logisch vervolg op de gedeelde strategische visie op de veranderende landbouwsector en de al bestaande samenwerking.

CZAV en CAV De Wieringermeer hebben in de afgelopen periode onderzocht op welke wijze beide coöperaties deze samenwerking verder kunnen uitbreiden via een fusie. Naar eigen zeggen verliepen deze gesprekken in een positieve en constructieve sfeer. Daarbij hebben beide coöperaties dit steeds in nauw overleg met hun ledentoezicht gedaan en ook de complete achterban geconsulteerd.


Volgende stappen

Nu het onderzoek is afgerond, worden de volgende stappen voor de fusie voorbereid. Onder meer de mededingingsautoriteit moet haar goedkeuring verlenen. Ook wordt het definitieve fusiebesluit nog ter goedkeuring voorgelegd aan de leden.


Als deze stappen zijn doorlopen en de fusie doorgang vindt, hopen de coöperaties richting de zomer te fuseren. Het is niet de bedoeling om de identiteit van beide coöperaties compleet te veranderen. Volgens CZAV en CAV De Wieringermeer kan de stap puur worden gezien als krachtenbundeling.

Vanuit die visie is het fusieonderzoek ook op basis van gelijkwaardigheid doorlopen. Een zichtbaar resultaat hiervan zal de nieuwe naam zijn. Deze wordt na de fusie gelanceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
  • Zaterdag
    17° / 10°
    20 %
Meer weer