Landbouwcoöperaties CZAV en CAV onderzoeken fusie

CZAV en CAV de Wieringermeer kondigen aan dat ze de komende maanden gaan onderzoeken of en hoe hun voorgenomen fusie tot stand kan worden gebracht.

Landbouwco%C3%B6peraties+CZAV+en+CAV+onderzoeken+fusie
© CZAV/Rusthoeve

In het kader van dit onderzoek laten de landbouwcoöperaties ook een ledenconsultatie uitvoeren. In een gezamenlijk persbericht melden CZAV en CAV dat de belangrijkste aanleiding voor de voorgenomen verdere integratie de toegenomen vraag naar teeltbegeleiding is. Dit is ingegeven door de ontwikkelingen in de diverse landbouwsectoren.

De coöperatie CZAV, met het hoofdkantoor in het Zeeuwse Wemeldinge, en CAV de Wieringermeer, met Wieringerwerf in Noord-Holland als hoofdvestiging, werken sinds 2008 al nauw samen. Dit gebeurt via het samenwerkingsverband CropSolutions op het gebied van inkoop en kennisontwikkeling.

Nederland en België

CZAV heeft diverse deelnemingen in Nederland en België en CAV de Wieringermeer heeft de deelnemingen CAV Agrotheek in Wieringermeer en firma Heyboer in Flevoland. In de twee laatstgenoemde organisaties participeert CZAV nu ook al.

De nieuwe coöperatie wil een leidende rol vervullen op het gebied van toelevering, advisering, collectie en afzet in ketens. Door een bundeling van krachten wordt het volgens de potentiële fusiepartners mogelijk om verdere efficiëntie en uitbreiding te bereiken, onder andere rondom innovatieve teelttechnieken en datagestuurde landbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer