A-ware houdt melkprijs gelijk, plus voor Global Dairy Trade

Zuivelverwerker Royal A-ware houdt de melkprijs voor april 2024 gelijk aan die van maart, nadat deze vorige maand nog een plus van 75 eurocent kende ten opzichte van februari. De Global Dairy Trade (GDT)-index in Nieuw Zeeland kende dinsdag een plus van 2,8 procent ten opzichte van de notering twee weken geleden.

A%2Dware+houdt+melkprijs+gelijk%2C+plus+voor+Global+Dairy+Trade
© Nieuwe Oogst

Bij A-ware blijft de melkprijs in april voor traditionele melk 46,52 euro per 100 kilo, boerderijmelk blijft staan op 47,79 euro, weidemelk op 47,44 euro en Koe Bewust-melk op 49,04 euro. Beter Voor-melk levert opnieuw 52,11 euro op. De gemiddelde gewogen gangbare melkprijs komt daarmee opnieuw uit op 49,10 euro per 100 kilo. Voor biologische melk wordt wederom 58,98 euro per 100 kilo betaald. Deze melkprijs wordt apart vastgesteld.De tweewekelijkse index van Global Dairy Trade (GDT) in Nieuw-Zeeland kende dinsdag een plus van 2,8 procent, waarmee hij uitkomt op 1.084 punten. De laatste weken was er sprake van een daling, nadat de index een half jaar licht steeg. Vooral voor vetrijke producten wordt meer betaald. Watervrij melkvet zet de stijgende lijn, die augustus is ingezet, door. Begin augustus kwam die prijs nog uit op bijna 4.500 Nieuw-Zeelandse dollar, inmiddels gaat het om bijna 7.000 dollar.De prijs voor boter verliep iets grilliger opwaarts en ging van 4.500 dollar in augustus naar ruim 6.500 dollar op dinsdag. De laatste maanden was er een lichte daling en dinsdag een plus van 3,1 procent, ten opzichte van twee weken geleden. Lactose maakte de afgelopen twee weken een duikvlucht. Op 5 maart werd een top bereikt met 818 euro en inmiddels staat deze op 753 euro. Magere- en vollemelkpoeder noteerden dinsdag respectievelijk 1,4 en 3,4 procent hoger, nadat deze de laatste weken een daling lieten zien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer