A-ware verhoogt melkprijs maart met 75 cent

Royal A-ware verhoogt de melkprijs voor maart met 75 cent. De WP-melkprijs, de gewogen werkelijke melkprijs van Royal A-ware, komt in deze maand uit op 49,10 euro per 100 kilo. De prijs voor biologische melk stijgt met 1,50 euro en komt uit op 58,95 euro.

A%2Dware+verhoogt+melkprijs+maart+met+75+cent
© Marcel Berendsen

De WP-melkprijs is het werkelijk uitbetaalde melkgeld in de maand, gedeeld door het totale aantal kilo geleverde melk van alle melkstromen, exclusief biologisch. De prijs voor traditionele melk is in maart 46,52 euro. De hoogste prijs voor gangbare melk wordt betaald voor de 'Beter voor'-melk. Daar betaalt A-ware 52,11 euro voor per 100 kilo.

'Beter voor' is het keurmerk van Albert Heijn waarvoor een flink aantal aanvullende eisen geldt op het melkveebedrijf. Het 'Beter voor Koe, Natuur en Boer'-keurmerk stelt onder meer een graslandgrondgebonden melkveehouderij verplicht. Om biodiversiteit te stimuleren, moeten deelnemende melkveehouders minstens 10 procent van hun grond inrichten als kruidenrijk grasland.A-ware hanteert nog een aantal melkstromen. Voor boerderijmelk wordt in maart 47,79 euro betaald, voor weidemelk 47,44 euro en voor Koe bewust 49,04 euro. Deze laatste melkstroom introduceerde het bedrijf vorige maand. Via dit programma worden extra dierenwelzijns- en duurzaamheidseisen gesteld voor zuivel bestemd voor de Duitse markt.

De melkprijzen gelden bij de gehaltes 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit, inclusief alle premies en voor het gemiddelde kwantumvolume van alle melkveehouders in de desbetreffende melkstroom van 2023.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer