Melkprijs A-ware plust 1 cent, onderneming start nieuwe melkstroom

De melkprijs van zuivelconcern Royal A-ware ligt voor februari 1 cent per kilo hoger dan voor januari. Ook is deze maand gestart met het programma 'Koe Bewust'. Via dit programma worden extra dierenwelzijns- en duurzaamheidseisen gesteld voor zuivel bestemd voor de Duitse markt.

Melkprijs+A%2Dware+plust+1+cent%2C+onderneming+start+nieuwe+melkstroom
© Twan Wiermans

Daarmee komt de melkprijs voor traditionele melk met de standaardgehaltes 4,45 procent vet en 3,58 procent eiwit, inclusief alle premies, op 45,77 cent per kilo uit. De Beter Voor-melkprijs komt op 51,36 cent. Weidemelk noteert nu 46,69 cent en boerderijmelk 47,04 cent.

Terwijl alle prijzen een cent hoger uitkomen, valt de gemiddelde, werkelijk uitbetaalde melkprijs 1,1 cent hoger uit. Dit komt doordat Royal A-ware deze maand voor het eerst Koe Bewust-melk afneemt bij een aantal leveranciers. De zuivel van deze melk is bestemd voor de Duitse markt. Deze melkveehouders moeten aan extra eisen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid voldoen. Daarbij moet worden gedacht aan eisen rond het stalklimaat, vrije uitloop en kruidenrijk grasland. De prijs voor deze melk komt uit op 48,29 cent.

De biologische melkprijs, die niet wordt meegenomen in deze gemiddelde werkelijk uitbetaalde melkprijs, komt ook 1 cent hoger uit, namelijk op 57,45 cent.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer