In Noord-Holland worden vlees, zuivel en vis weer de standaard

Bijeenkomsten van provincie Noord-Holland hebben voortaan weer standaard gerechten met vlees, vis en zuivel op het menu staan. Vegetarische of veganistische alternatieven worden op verzoek aangeboden. Daarmee draait de provincie de bestaande praktijk om.

In+Noord%2DHolland+worden+vlees%2C+zuivel+en+vis+weer+de+standaard
© Twan Wiermans

Anderhalf jaar geleden namen Provinciale Staten van Noord-Holland juist een voorstel van de Partij voor de Dieren aan om bij provinciebijeenkomsten in principe plantaardig voedsel te serveren. Vlees, vis en zuivel zouden alleen beschikbaar zijn voor diegenen die dat vooraf expliciet aangaven.

Nu wordt de zaak juist omgedraaid, op initiatief van de PVV. Die partij diende maandag 4 maart samen met JA21, Forum voor Democratie en 50Plus een voorstel in om vlees, vis en zuivel weer voorrang te geven. BBB, VVD en CDA sloten zich bij de stemming bij dit kwartet partijen aan, waardoor er een meerderheid van 28 stemmen (25 tegen) is.

PVV-fractievoorzitter Ilse Bezaan stelt dat 'realisme heeft gezegevierd'. Volgens de indieners van het voorstel heeft 95 procent van de Nederlanders geen standaard plantaardig eetpatroon. De aangenomen motie roept ook op om te blijven inzetten op lokaal ingekocht voedsel en het minimaliseren van voedselverspilling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer