Bij FloraHolland meer rozen verkocht richting Valentijnsdag dan in 2023

Op de marktplaats van Royal FloraHolland zijn in de twee weken voor Valentijnsdag 166 miljoen rozen verkocht. Dat zijn er 15 miljoen meer dan vorig jaar. De roos was daarmee de bestverkochte bloem.

Bij+FloraHolland+meer+rozen+verkocht+richting+Valentijnsdag+dan+in+2023
© Job Hiddink

FloraHolland meldt dat vooral rode rozen uit Nederland erg in trek waren. Er zijn 2,8 miljoen uit Nederland afkomstige premium rozen meer verkocht dan vorig jaar. Toen waren sommige tuinders genoodzaakt hun kassen koud te zetten vanwege de hoge energiekosten.

Het totaalaantal verkochte bloemen bedroeg 519 miljoen, waarvan er 304 miljoen in Nederland zijn geteeld. Zowel in totaal als in Nederland geproduceerd lag het aantal hoger dan vorig jaar. Het blijkt dat minder telers met elkaar meer produceren.


De gemiddelde prijs van snijbloemen lag in de afgelopen twee weken opnieuw iets lager dan het jaar ervoor. De populairste kamerplant blijft phalaenopsis. De productie is door het wegvallen van productie een stuk lager dan vorig jaar. Volgens FloraHolland wordt dat grotendeels gecompenseerd door een betere prijsvorming.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

Meer weer