Omzet Veiling Rhein-Maas rond Valentijnsdag vergelijkbaar met 2022

Veiling Rhein-Maas kijkt met een goed gevoel terug op Valentijnsdag 2023. In de aanloop hiernaartoe lag de totale omzet op de veilingklok op het niveau van 2022. Het totaalvolume in de snijbloemen was groter, maar het prijsniveau was iets lager dan vorig jaar. De verkoop op alle veilingdagen voor Valentijnsdag was goed en constant. De focus lag op snijbloemen.

Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+rond+Valentijnsdag+vergelijkbaar+met+2022
© Twan Wiermans

Naast de veilingklok bleven de digitale inkoopkanalen bij Veiling Rhein-Maas populair. Klanten waren in groten getale aanwezig, zowel op de tribune in de afmijnzaal ter plaats als bij kopen-op-afstand en klokvoorverkoop.

De populairste producten in het snijbloemensegment in de week voor Valentijnsdag waren rozen, tulpen, gerbera's/germini's en boeketten. Het prijsniveau was constant en goed. Klanten van de marktplaats hebben laten weten dat hun verkoop aan eindgebruikers ook naar tevredenheid was.


Voor wat betreft potplanten was er vooral vraag naar schalen en arrangementen. Het prijsniveau en de aangevoerde hoeveelheden waren vergelijkbaar met 2022. Veiling Rhein-Maas meldt dat over het algemeen voor Valentijnsdag meer producten in het rode en roze kleurenspectrum zijn verkocht. Maandag 13 februari gold als verreweg de sterkste verkoopdag voor Valentijnsdag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer