Boeren daten buiten hun bubbel via valentijnsactie #makeadate22

Op Valentijnsdag hadden verschillende boeren een date met iemand van buiten de agrarische sector. Monique Litjens is een van hen. Ze is eigenaar van agrarische kinderopvang De Mukkenstal in het Limburgse Leunen en nodigde VVD-lijsttrekker Venray Wim de Schryver uit.

Monique Litjens begon negen jaar geleden een agrarische kinderopvang op het bedrijf dat toen nog uit melkvee bestond. Inmiddels loopt er alleen nog jongvee en zorgt de opvang voor de grootste inkomstenstroom. Maar dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.

De agrarisch ondernemer vertelt aan de lijsttrekker hoe ingewikkeld het vergunningentraject voor de agrarische kinderopvang in elkaar zit. 'Omdat het een neventak is in het agrarisch gebied. De regelgeving is ook niet in elke gemeente hetzelfde.'


Omgevingswet

Wie weet kan De Schryver na een kijkje op het bedrijf in de toekomst iets betekenen voor Litjens. 'Ik vond het leuk om een inkijkje te krijgen, dat leert mij beter te begrijpen waar een ondernemer met zo'n bijzonder bedrijf in Venray mee te maken krijgt.' Monique Litjens hoopt dat de nieuwe Omgevingswet kansen biedt. 'Dat we in gesprek kunnen en maatwerk kunnen toepassen.'

De Schryver wil ervoor zorgen dat boeren hun werk goed kunnen doen. 'Het is heel gek dat zoveel partijen het boeren zo moeilijk maken, terwijl dit een boerengemeente is. Als je zoveel boeren om je heen hebt, moet je ervoor zorgen dat zij het goed hebben en hun werk goed kunnen doen. Ik snap dat er zorgen zijn om het milieu, maar de vraag blijft en de productie zal ergens terechtkomen. Dan kun je het beter hier doen, waar het goed gebeurt.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer