GroentenFruit Huis pleit voor lager btw-tarief

GroentenFruit Huis pleit voor een lager btw-tarief voor groenten en fruit. Op Valentijnsdag overhandigde directeur Janine Luten aan diverse Tweede Kamerleden een mand rode groenten en fruit.

GroentenFruit+Huis+pleit+voor+lager+btw%2Dtarief
© eigen foto

De boodschap van GroentenFruit Huis was duidelijk: een lager btw-tarief stimuleert de consumptie van groenten en fruit. 'We vragen aan de politiek zo snel mogelijk haast te maken om het btw-tarief naar nul procent te verlagen voor deze producten', aldus directeur Luten. 'Zo maken we van de gezonde keuze ook de makkelijke keuze.'

Onder andere Laura Bromet (GroenLinks), Pepijn van Houwelingen (PVV) en Liliane de Haan (Den Haan) namen de attentie in ontvangst.


Gezonde maatschappij

GroentenFruit Huis stelt dat gezonde keuzes van nu een grote invloed hebben op de gezonde maatschappij van de toekomst. 'Wanneer Nederlanders een goede leefstijl aanhouden met een gezond voedingspatroon, realiseren we lagere maatschappelijke kosten. Denk bijvoorbeeld aan minder zorgkosten, ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid', is de overtuiging van de vereniging.

Daarnaast zullen gezondheidsverschillen vanwege sociaaleconomische factoren worden verkleind, omdat een goed eetpatroon voor iedereen betaalbaar wordt. 'Zo investeren we in een gezonde en welvarende toekomst', verklaart GroentenFruit Huis.

GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit. De totale omzet van deze sector in Nederland bedraagt ongeveer 18 miljard euro. De leden van GroentenFruit Huis vertegenwoordigen ongeveer 80 procent van deze omzet.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer