LTO verlengt afspraak over cafetariaregeling tot 2025

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuwe afspraak gemaakt over verlenging van de ET-kostenregeling, ofwel de cafetariaregeling. De nieuwe afspraak geldt tot en met eind 2025.

LTO+verlengt+afspraak+over+cafetariaregeling+tot+2025
© VidiPhoto

Deze regeling maakt het mogelijk voor werkgevers om voor hun internationale werknemers in eigen dienst de extraterritoriale kosten (ET-kosten) fiscaal uit te ruilen met brutoloon. ET-kosten zijn de extra kosten die buitenlandse werknemers hebben voor onder meer levensonderhoud, huisvesting en reizen van en naar het thuisland, als zij tijdelijk in Nederland werken.

Met verlenging van deze regeling blijft het mogelijk voor werkgevers in de glastuinbouw, open teelten en dierhouderij om de extra kosten voor huisvesting, levensonderhoud en reizen van hun internationale werknemers uit te ruilen met het deel van het brutoloon dat uitstijgt boven het wettelijk minimumloon. Werkgevers in de paddenstoelenteelt kunnen over toepassing van deze regeling contact opnemen met hun belastinginspecteur.


Doelgroep van regeling

De regeling geldt voor buitenlandse werknemers die in dienst zijn bij een agrarische werkgever met een arbeidsovereenkomst tot maximaal negen maanden. En voor werknemers op wie de cao's glastuinbouw, open teelten en productiegerichte dierhouderij van toepassing zijn.

Alle afspraken zijn samengevat en voorzien van rekenvoorbeelden in de nieuwe geactualiseerde brochure over deze regeling. De nieuwe brochure geldt vanaf 1 januari 2024. De Werkgeverslijn heeft ook de voorbeeldovereenkomsten geactualiseerd, waarin werkgever en werknemer de toepassing van deze regeling samen afspreken als aanvulling op de arbeidsovereenkomst. Deze zijn in meerdere talen beschikbaar bij de Werkgeverslijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer