Cafetariaregeling+uitgesteld+tot+1+januari
Nieuws
© Koos van der Spek

Cafetariaregeling uitgesteld tot 1 januari

Een aantal aanpassingen in de wet minimumloon (WML) zijn uitgesteld en tot 1 januari 2018. Dit betekent dat de uitruil van overuren met toepassing van de cafetariaregeling in ieder geval mogelijk blijft tot 1 januari 2018.

Mede onder druk van LTO Nederland heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hiertoe besloten. LTO Nederland is blij met dit uitstel.

'Van uitstel komt mogelijk afstel', zegt Wim van den Boomen, portefeuillehouder Sociale Zaken van LTO Nederland. 'Het beperken van de uitruil van overuren met zogenaamde extra kosten voor levensonderhoud, huisvesting en reizen bij de beloning van seizoenarbeiders heeft grote gevolgen voor zowel de seizoenarbeiders zelf als voor werkgevers in de open teelten, glastuinbouw en dierhouderij.'

Uitruilen

Voor werkgevers moet het volgens LTO Nederland mogelijk blijven om overuren van seizoenarbeiders, beloond tegen wettelijk minimumloon, uit te ruilen.

LTO Nederland is en blijft in gesprek met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst om de cafetariaregeling te behouden. Ook starten binnenkort de gesprekken met de fracties in de Tweede Kamer.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer