Cafetariaregeling verlengd tot eind 2023

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst overeenstemming bereikt over verlenging van de cafetariaregeling tot en met eind 2023.

Cafetariaregeling+verlengd+tot+eind+2023
© VidiPhoto

De cafetariaregeling maakt het voor werkgevers mogelijk om voor hun internationale werknemers in eigen dienst de extraterritoriale kosten (ET-kosten) fiscaal gunstig uit te ruilen met brutoloon. ET-kosten zijn de extra kosten die buitenlandse medewerkers hebben als zij tijdelijk in Nederland werken voor onder meer levensonderhoud, huisvesting en reizen van en naar het thuisland.

Met verlenging van deze regeling blijft het mogelijk voor werkgevers in de glastuinbouw, open teelten en dierhouderij om de extra kosten voor huisvesting, levensonderhoud en reiskosten uit te ruilen met het deel van het brutoloon dat uitstijgt boven het wettelijk minimumloon.


Paddenstoelenteelt

Werkgevers in de paddenstoelenteelt kunnen over toepassing van deze regeling contact opnemen met hun eigen belastinginspecteur. De regeling geldt voor buitenlandse medewerkers die in dienst zijn bij een agrarisch werkgever met een arbeidsovereenkomst tot maximaal negen maanden.

Alle afspraken zijn samengevat en voorzien van rekenvoorbeelden in de nieuwe brochure over de cafetariaregeling. Ook zijn voorbeeldovereenkomsten beschikbaar waarin werkgever en werknemer de toepassing van deze regeling samen afspreken als aanvulling op de arbeidsovereenkomst. Alles informatie is beschikbaar op deze themapagina.

Voor meer informatie over toepassing van de cafetariaregeling kunnen werkgevers contact opnemen met de Werkgeverslijn op (088) 888 66 88 of info@werkgeverslijn.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer