Akkoord toepassing fiscale 'cafetariaregeling'

Er is een akkoord bereikt over de toepassing van de 'cafetariaregeling'. Het gaat hierbij om het fiscaal gunstige vergoedingen van meerkosten, die buitenlandse werknemers maken als ze hier tijdelijk komen werken (seizoenarbeid).

Akkoord+toepassing+fiscale+%27cafetariaregeling%27
© Belastingdienst

LTO Nederland heeft voor leden hierover onlangs hernieuwde afspraken gemaakt met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. De regeling is ingebed binnen de bestaande cao’s.

De afspraken gelden voor ondernemingen en leden die eind 2014 waren aangesloten bij LTO Noord, ZLTO, LLTB, NFO, KAVB en Glaskracht. Maar ook voor de leden van alle bij het samenwerkingsverband LTO aangesloten vaktechnische organisaties.

Voordelen

De cafetariaregeling kan voor zowel werkgevers als werknemers aantrekkelijke voordelen opleveren. Zo kunnen extra kosten die worden gemaakt voor huisvesting in Nederland net als voorheen op een fiscaal gunstige manier worden verrekend met overuren.

Dat geldt ook voor hogere kosten van levensonderhoud in Nederland en reiskosten van het thuisland naar Nederland en terug.

Gemaakte overuren

Werkgevers hoeven zo minder sociale premies en belastingen te betalen over de gemaakte overuren. De buitenlandse werknemer betaalt minder werknemerslasten en inkomstenbelasting over de overuren en houdt derhalve netto meer over.

Voorbeeldberekeningen tonen aan dat het voordeel kan oplopen tot 10 procent van de totale loonkosten. Deze nieuwe afspraken gelden tot en met 31 december 2016, behoudens tussentijdse wijziging van relevante regelgeving of rechtspraak.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer