Toch fruit voor 1.600 scholen nu vergoeding schoolfruit omhoog gaat

Leveranciers zijn toch bereid om groente en fruit te leveren aan 1.600 scholen, nadat demissionair landbouwminister Piet Adema heeft toegezegd dat de vergoeding omhoog gaat.

Toch+fruit+voor+1%2E600+scholen+nu+vergoeding+schoolfruit+omhoog+gaat
© William Hoogteyling

Zij hadden aanvankelijk geweigerd een contract te ondertekenen, omdat ze de vergoeding van 18 cent per stuk te laag vonden. Begin deze week verhoogde de bewindsman de vergoeding naar 20 cent, nadat bleek dat de kosten door een rekenfout te laag waren ingeschat.

Op het sociale medium X spreekt Adema van 'goed nieuws'. Voor ongeveer 1.300 scholen in het basis- en speciaal onderwijs waren al wel leveranciers gevonden.

De vergoeding van schoolfruit wordt jaarlijks vastgesteld op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research. Acht leveranciers en een distributeur vonden de prijs zo laag dat ze vreesden voor het voortbestaan van de voorziening, lieten ze vorige maand weten via de brancheorganisatie GroentenFruit Huis.


Vanwege de zorgen heeft Adema de onderzoekers van Wageningen Economic Research gevraagd om hun berekeningen na te lopen, waarna ze stuitten op een fout. In de tussentijd was al een aantal leveranciers afgehaakt. Die hebben toch een contract ondertekend na gesprekken met de minister en subsidieverstrekker Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer