Bouw nieuwe productielocatie FruitMasters bereikt hoogste punt

De bouw van de nieuwbouwlocatie van telerscoöperatie FruitMasters in het Gelderse Geldermalsen verloopt voorspoedig. Vrijdag werd het hoogste punt bereikt. Begin 2025 moet de hypermoderne fabriek operationeel zijn.

Bouw+nieuwe+productielocatie+FruitMasters+bereikt+hoogste+punt
© FruitMasters

Vanaf dat moment is de productielocatie spil in de keten van FruitMasters en worden dagelijks appels, peren en diverse soorten zachtfruit vanuit daar gedistribueerd naar afnemers wereldwijd.

De bouw van het 'Masterplan', zoals FruitMasters de nieuwe productielocatie noemt, begon begin dit jaar. Het hoogbouwmagazijn is volgens het bedrijf het eerste in zijn soort in de Nederlandse fruitteeltsector. Het warehousemanagementsysteem en hoogbouwkranen zorgen ervoor dat alle voorraadbakken met fruit volledig automatisch worden getransporteerd en opgeslagen. Verder zijn de verpakkingslijnen uitgerust met de nieuwste verpakrobots.


Volgens algemeen directeur Adriaan Vis van FruitMasters wordt de nieuwe locatie duurzaam gebouwd volgens de hoogste BREAAM-duurzaamheidseisen. 'Door in de hoogte te bouwen besparen we kostbare vierkante meters en doordat het hoogbouwmagazijn compact is, kunnen we een beter koelregime hanteren. Bovendien worden interne transportbewegingen gereduceerd. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan onze ambitie om zelfvoorzienend te worden in onze energiebehoefte.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer