Waterman Onions verhandelt 25 jaar uien vanuit Emmeloord

De broers Erik en Wim Waterman, beiden eigenaar van Waterman Onions, vieren het 25-jarig jubileum van hun handelsbedrijf in het Flevolandse Emmeloord.

Waterman+Onions+verhandelt+25+jaar+uien+vanuit+Emmeloord
© Waterman Onions

Het bedrijf van de familie Waterman kent zijn oorsprong in Zeeland. Erik en Wim Waterman zijn de derde generatie. Zij besloten zich in 1998 te vestigen in de Noordoostpolder en zich daarbij volledig te focussen op uien. Het handelsbedrijf is uitgegroeid tot een exporteur met wereldwijde afzetbestemmingen en een behoorlijk marktaandeel.

In een reactie op het jubileum zegt Wim Waterman trots te zijn op het bloeiende bedrijf met een kwart eeuw aan successen. 'We hebben een mooi team met betrokken medewerkers. Samen hebben we obstakels overwonnen, succes en groei gerealiseerd en een mooie organisatie neergezet. De afgelopen 25 jaar heeft Waterman Onions niet alleen veel uien verwerkt en verkocht, maar ook veel waardevolle relaties opgebouwd.'


Bekende naam

Volgens Erik Waterman is Waterman Onions inmiddels een bekende naam en begrip in de uiensector, niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Hij wijst er verder op dat duurzaamheid in de bedrijfsvoering een belangrijk thema is en dat hiervoor binnen de sector steeds meer samenwerking met andere partners wordt gezocht.

'Hierdoor kunnen we onze marktpositie behouden en de klimaatdoelstellingen in de sector behalen. Dit doen we in ons bedrijf al door een groot percentage van onze zeecontainers via de binnenvaart zoals Flevokust bij Lelystad te vervoeren naar de grotere zeehavens. Dit is een project waar we sinds het eerste uur aan meedoen. Daarnaast werken we met recyclebare verpakkingen en wekken we 90 procent van onze energiebehoefte duurzaam op', zegt Waterman.

Vanwege het jubileum wilde Waterman Onions een lokaal goed doel steunen. De keuze is gevallen op stichting Toon Hermans Huis Emmeloord, een centrum voor leven met en na kanker. Rondom het 25-jarig jubileumfeest hadden gasten de gelegenheid om te doneren. Waterman Onions heeft dit bedrag aangevuld. De beide eigenaren konden uiteindelijk een cheque van 7.500 euro overhandigen aan voorzitter Helga Brenninkmeijer van de stichting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer