Flevolandse bedrijven bundelen biologische uienafzet

Poppe Landbouw in Nagele en Waterman Onions in Emmeloord bundelen hun krachten in bedrijf BioQrops voor de afzet van biologische groenten en dan met name biologische uien.

Flevolandse+bedrijven+bundelen+biologische+uienafzet
© DIRK HOL

Voor de naam BioQrops is gekozen als verwijzing naar biologische gewassen en producten van uitmuntende kwaliteit. 'In de stijgende vraag naar duurzamere en biologische geteelde producten hebben wij elkaar gevonden', zegt Erik Waterman van Waterman Onions. 'Met deze samenwerking kunnen we de sterke punten van beide familiebedrijven benutten.'

Al vele jaren is Poppe Landbouw de biologische leverancier van Waterman Onions. 'Toen wij het gevoel kregen een volgende stap in biologisch te willen zetten om onze klanten een totaalpakket te kunnen bieden, was een nauwere samenwerking met Poppe Landbouw een logisch keuze', verklaart Waterman de aanzet tot de oprichting van BioQrops.


Biologische sector verandert snel

Poppe Landbouw teelt sinds 2002 volledig biologisch, met eigen teelt, verwerking en afzet. Innovatie heeft het bedrijf hoog in het vaandel, stelt ondernemer Joos Poppe. Daarbij hoort volgens hem ook het samengaan met Waterman Onions in BioQrops. 'De biologische sector verandert snel, met deze oprichting verbreden en versterken we onze positie en realiseren we onze ambities in afzet.'

Eén van de doelen van BioQrops is het aanboren van nieuwe afzetmarkten voor biologische uien. Rudie Ensing zal namens Waterman Onions de in- en verkoop van uien voor BioQrops op zich nemen. Hij wijst erop dat het nieuwe bedrijf gebruik kan maken van een breed bestaand internationaal netwerk. 'Wij willen niet zomaar een schakel zijn in de biologische keten, maar juist duurzame relaties aangaan met klanten en leveranciers.'


Nieuwe afzetkanalen

Ensing verwacht dat het met het brede klantennetwerk van BioQrops moet lukken om biologische uientelers te begeleiden in het vinden van nieuwe afzetkanalen in het buitenland. Daarnaast kan BioQrops volgens de in- en verkoper de afnemers 'excellence in biologische groenten' garanderen. 'Dat kan dankzij onze hoogwaardige product- en marktkennis.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer