Stortbak+voor+uien+van+bijna+20+meter+in+Emmeloord
Nieuws
© Eigen Foto

Stortbak voor uien van bijna 20 meter in Emmeloord

Een van de grootste stortbakken ter wereld in de uienwereld is vervoerd naar Waterman Onions in Emmeloord. De stortbak is bijna 20 meter lang en is 3,95 meter breed.

De stortbak is ontwikkeld en gebouwd door Tolsma-Grisnich uit Emmeloord. Deze gigant ging afgelopen donderdag onder begeleiding op transport naar zijn nieuwe eigenaar Waterman Onions.

Jaarlijks droogt, verpakt en sorteert Waterman Onions zo'n 130.000 ton uien voor over de hele wereld. Voor het grootschalig inschuren van uien was Waterman op zoek naar een efficiënte aanpak. Tolsma-Grisnich dacht mee in het vinden van een passende oplossing.

Continu proces

Het grote voordeel van deze stortbak is het minimaliseren van de wachttijden van de vrachtwagen. Door het volume van de stortbak is dit nu een continue proces. Er wordt nu niet meer gebufferd in de vrachtwagen, maar in de stortbak.

'We sparren regelmatig met Tolsma-Grisnich. Als grote spelers in de bewaring en verwerking vullen we elkaar goed aan', zegt Wim Waterman. Het sparren gaat niet altijd vanzelf, geeft hij aan. 'Maar uiteindelijk weten we elkaar te waarderen om elkaars kwaliteiten en is het enige wat telt: continueren en verbeteren van het bedrijfsproces.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer