Melkveehouders kunnen weer meedoen aan Dutch Dairy Challenge

De Dutch Dairy Challenge gaat in februari weer van start met een nieuwe editie. De aanmelding is vanaf nu geopend en Nieuwe Oogst is ook deze editie weer mediapartner van dit evenement waarbij innovatieve ideeën van melkveehouders zelf centraal staan.

Melkveehouders+kunnen+weer+meedoen+aan+Dutch+Dairy+Challenge
© Jorien Slager

Het doel van de Dutch Dairy Challenge is om deze innovatieve ideeën van het boerenerf tot leven te brengen tijdens creatieve workshops in het innovatieprogramma, samen met experts en kennispartners. Innovaties zijn nodig op tal van gebieden, zo stelt de organisatie in een persverklaring. 'Derogatie, biodiversiteit, klimaatopgaven, gezondheidsvraagstukken en verbetering van dierenwelzijn, gesloten kringlopen, gezonde bodem, schoon water, meer natuur. Deze maatschappelijke uitdagingen kunnen een spiegel zijn voor vernieuwing en innovatie.'

De Dutch Dairy Challenge spreekt van een 'positieve beweging'. 'Innoveren vanuit een halfvol glas. De huidige uitdagingen vragen om integrale oplossingen waarin melkveehouder, sector, keten, overheid en omgeving samenwerken. Het zaadje voor die oplossingen, die ligt in onze ogen vaak voor onze voeten. Daar waar alle uitdagingen samenkomen: op het boerenerf.'


Selectiecommissie

Uit alle inschrijvingen kiest een selectiecommissie dit najaar de tien beste ideeën. De geselecteerde melkveehouders gaan met een divers studententeam en een professionele ondernemerscoach aan de slag.

Het '100 dagen innovatieprogramma' bestaat uit verschillende contactmomenten: een kennismaking met een team, drie workshops op locatie en afsluitend de finale. Tussen de workshops door werken de melkveehouders naar eigen inzicht en samen met het team aan een plan. De winnaar krijgt 5.000 euro om zijn of haar idee verder te helpen met begeleiding in het vervolgtraject.


Aanmelden

Aanmelden voor de Dutch Dairy Challenge kan tot en met 1 december 2023. Stichting Dutch Dairy Challenge heeft de ambitie om samen met anderen te komen tot een brede nationale beweging met impact op de duurzame veranderkracht van de sector.

De initiatiefnemers zijn Royal FrieslandCampina, Rabobank Nederland, Lely, Nutrifeed & Agrifirm, LTO Vakgroep Melkveehouderij, EWUU Alliantie (universiteiten van Wageningen, Utrecht en Eindhoven) en Imagro. Daarnaast hebben ook een aantal partners zich aangesloten bij het initiatief, zoals LTO Noord Innovatiefonds, het ministerie van LNV en Nieuwe Oogst als mediapartner.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer