Kalvercrèche kan verder worden ontwikkeld

Melkveehouder Hans Reinders en zijn dochter Anouk in het Gelderse Angerlo bedachten een nieuw concept om kalveren buiten in een groep te huisvesten. Daarmee wonnen ze vorige week de Dutch Dairy Challenge. Ze kregen 5.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

'KalverEnWeij is groepshuisvesting voor kalveren, met beschutting en onbeperkt melk. De grootste voordelen zijn: veel arbeidsplezier, de kalveren vertonen veel natuurlijk gedrag en het is goed voor de verbinding met de burger', lichtten de twee melkveehouders toe.

De tweede prijs ging naar melkveehouder Henri Kuijt uit het Utrechtse IJsselstein. Hij bedacht het initiatief 'Van zomerhooi tot lentekoek'. Daarmee wil hij zoveel mogelijk gras en zo min mogelijk krachtvoer voeren. Melkveehouder Ilse Boersen uit het Noord-Hollandse Hippolytushoef ging ervandoor met de publieksprijs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer