Dutch Dairy Challenge ontvangt eerste ideeën

De eerste ideeën van melkveehouders voor innovatietraject Dutch Dairy Challenge zijn binnen. Via deze challenge willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat goede ideeën, die op het boerenerf worden geboren, de kans krijgen om verder uitgewerkt te worden.

Dutch+Dairy+Challenge+ontvangt+eerste+idee%C3%ABn
© Twan Wiermans

Ook andere (keten)partijen kunnen zich aanmelden met een goed idee, op de voorwaarde dat er minimaal één melkveehouder betrokken is bij de inzending. De innovaties moeten gericht zijn op duurzaam perspectief voor het melkveebedrijf of de sector.

De organisatie van de Dutch Dairy Challenge denkt aan innovaties die een antwoord bieden op uitdagingen op het gebied van landschap of voor de druk op biodiversiteit, het verminderen van emissies en het verbeteren van dierenwelzijn. De acht à tien beste ideeën kunnen rekenen op intensieve begeleiding, een persoonlijke ondernemerscoach en een multidisciplinair team studenten om het idee in honderd dagen op te werken tot een praktijkrijp plan.


Sparren

Het initiatief houdt 17 oktober een online informatieavond, zodat vragen over de nieuwe challenge beantwoord kunnen worden. Tijdens deze avond wordt meer over het initiatief gemeld en worden vragen beantwoord die er leven onder melkveehouders en andere geïnteresseerden. Ook is er de mogelijkheid om te sparren over de ideeën.


De initiatiefnemers van de Dutch Dairy Challenge zijn Rabobank, FrieslandCampina, Agrifirm, Imagro en de Alliantie Ewuu, met daarin de universiteiten van Eindhoven, Wageningen en Utrecht. Nieuwe Oogst is mediapartner.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer