Cichoreiteler kan meer geld verdienen met duurzaamheidstoeslag

Een nieuwe toevoeging aan het cichoreicontract 2024 is de duurzaamheidstoeslag. Dat maakte verwerker Sensus onlangs bekend bij de presentatie van de nieuwe contractvoorwaarden. Als cichoreitelers voldoen aan een van de duurzaamheidseisen, kunnen ze 15 euro per ton extra verdienen.

Cichoreiteler+kan+meer+geld+verdienen+met+duurzaamheidstoeslag
© Job Hiddink

Sensus in het Brabantse Roosendaal geeft aan sinds de introductie van de nieuwe contractvoorwaarden veel positieve reacties te hebben ontvangen. Veel bestaande en nieuwe telers hebben aangegeven cichorei te willen verbouwen in 2024.


Sinds maandag 2 oktober is de contractering voor komend groeiseizoen van start gegaan. Een van de nieuwe opties in het cichoreicontract voor 2024 is de duurzaamheidstoeslag. Hiermee wil Sensus telers begeleiden in de route naar een toekomstbestendige manier van cichorei telen.


15 euro per ton extra

Cichoreitelers komen in aanmerking voor de duurzaamheidstoeslag door te voldoen aan een van de volgende voorwaarden:

- Cichorei telen met een eigen FarmDroid (foto);
- Cichorei telen met de inzet van een eigen Ecorobotix Ara spotsprayer;
- Skal-gecertificeerd cichorei telen of in omschakeling;
- Cichorei telen zonder chemie na opkomst;
- Cichorei telen met een door Sensus/Groeikracht gefinancierde FarmDroid;
- Cigagarant voor cichorei.

Bijbehorende voorwaarden die bij alle bovenstaande opties horen, is dat de cichorei onkruidvrij dient te worden geleverd. De fabriek in Roosendaal is op 20 september gestart met de verwerking van cichorei. De huidige campagne is de 32ste van Sensus.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer