Zuivelbedrijf Boermarke gaat volledig over op plantaardig

Het Enschedese zuivelbedrijf Boermarke stapt de komende jaren in etappes volledig over op plantaardige zuivelvervangers. Het bedrijf stoot alle zuivelactiviteiten af aan concurrent Zuivelhoeve.

Zuivelbedrijf+Boermarke+gaat+volledig+over+op+plantaardig
© Boermarke

In dagblad Tubantia zeggen Reynier en Alexander Varvik van Boermarke dat over drie jaar hun plantaardige kaas, yoghurt en ijs onder eigen merk Vairy of private label in alle Europese supermarkten te koop moet zijn.

Drie jaar geleden begon Boermarke met plantaardige yoghurt maken, waarna het assortiment al gauw groter werd. Het bedrijf is in Europa een van de slechts drie fabrikanten die in grote volumes plantaardige kaas kan produceren. Dit jaar werd er flink geïnvesteerd in een nieuwe productielijn, een lijn om plakken te snijden en een raspinstallatie.


Stapsgewijs

Die investering valt samen met het afstoten van de zuivelactiviteiten, die in 1987 door moeder Bertine Varvik waren opgezet. De zuivelproductie wordt stapsgewijs overgedaan aan Zuivelhoeve, waarna de merknaam Boermarke binnen enkele jaren verdwijnt uit het zuivelschap. Het aanbod gaat van 450 producten terug naar zo'n honderd, allemaal vegan.

De 180 medewerkers van het bedrijf blijven allemaal in dienst bij Boermarke, dat dit jaar een omzetgroei van 20 procent verwacht en een hogere winst dan in 2022.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer