Albert Heijn lanceert nieuwe lijn met tweehonderd plantaardige producten

Supermarktketen Albert Heijn introduceert een nieuwe eigenmerklijn: Terra. Die bevat zo'n tweehonderd plantaardige producten. AH speelt hiermee naar eigen zeggen een voorlopersrol in de eiwittransitie.

Albert+Heijn+lanceert+nieuwe+lijn+met+tweehonderd+plantaardige+producten
© Albert Heijn

De marktleider heeft zichzelf doelen opgelegd als het gaat om de eiwittransitie. In 2025 wil Albert Heijn dat 50 procent van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong is en in 2030 moet dat zijn opgelopen naar 60 procent. Momenteel is het aandeel 44 procent.

Met Terra brengt Albert Heijn bestaande en 58 nieuwe producten samen onder één herkenbaar label. Vanaf deze week zijn de eerste AH Terra-producten in het assortiment beschikbaar. De merklijn bevat plantaardige zuivel voor in de koffie, broodbeleg als hummus, groentespreads, plantaardige kaas en vleeswaren. Maar ook alle plantaardige vleesvervangers en producten als plantaardige mayonaise, margarine, borrelhappen en plantaardige garnalen.

AH Premium-klanten van Albert Heijn krijgen met ingang van 2 oktober 10 procent korting op het gehele AH Terra-aanbod. Bovendien valt 25 procent van het Terra-assortiment onder de Prijsfavorieten, producten waarvan AH de prijs laag houdt.


Bewuste keuzes

'Door voorop te lopen in de eiwittransitie en ons assortiment met plantaardige eiwitten uit te breiden, bieden we onze klanten de mogelijkheid om bewuste en duurzamere keuzes te maken', stelt CEO Marit van Egmond. 'Met de introductie van de eigenmerklijn AH Terra wordt plantaardig eten en drinken nog makkelijker. Voor iedere maaltijd is er een plantaardig alternatief beschikbaar: ontbijt, lunch, diner of tussendoor. Als iedereen één dag per week plantaardig eet, kan er al een enorme stap worden gemaakt in de eiwittransitie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer