Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie stapt uit Sectorraad Paarden

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) treedt terug uit het bestuur van de Sectorraad Paarden (SRP). De KNHS wil zelf weer meer regie krijgen over belangrijke thema's voor de wedstrijdsport en recreatie.

Koninklijke+Nederlandse+Hippische+Sportfederatie+stapt+uit+Sectorraad+Paarden
© Marcel Berendsen
 • Daadkracht Sectorraad onvoldoende'
 • SRP gaat met minder budget verder

'Wij zijn een groot voorstander van een sectorale aanpak en willen ons daar onverminderd voor blijven inzetten. Tegelijkertijd concluderen wij dat dit niet goed van de grond komt in de huidige opzet en het functioneren van de SRP', schrijft de KNHS. Paardenwelzijn noemt de federatie het belangrijkste onderwerp binnen de thema's en dossiers. In het uitvoeringsbeleid hoort dat in haar ogen voorop te staan.

Andere zaken die naast het welzijn van paarden volgens de KNHS meer prioriteit verdienen, hebben te maken met strategie, planning en uitvoering. Adhoc werken moet worden voorkomen. Ook pleit de sportfederatie voor een sterke lobby richting de politiek, waarbij synergie wordt gecreëerd vanuit de onderliggende organisatie van de SRP.

Verder mist de KNHS een evenwichtige verdeling van thema's en dossiers. En governance en financieel beleid moeten op orde zijn.


Onvoldoende draagvlak

De federatie stapt uit het SRP-bestuur omdat ze voor de verbeterpunten die er volgens haar zijn onvoldoende draagvlak ervaart. 'In het belang van onze eigen achterban en de Nederlandse paardensport voelen wij de urgentie om te versnellen op de thema's paardenwelzijn en diergezondheid, duurzame innovatie en sportontwikkeling en lobby en publieke opinie.'

De KNHS geeft aan in overleg te blijven met de sectorpartijen. Daarnaast gaat ze vaker en meer inhoudelijk overleggen met de Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra en het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland over thema's die voor de totale sector van belang zijn.

Het SRP-bestuur noemt het vertrek van de KNHS betreurenswaardig en onbegrijpelijk. 'Gelet op de diversiteit in de hippische sector is het van groot belang dat er tussen alle partijen wordt samengewerkt. Alleen op die wijze kunnen de voor de hippische sector belangrijke thema’s daadkrachtig worden opgepakt, waarbij met alle belangen rekening wordt gehouden. Het vertrek van de KNHS uit de SRP doet helaas afbreuk aan deze gedachte', schrijft de SRP in een reactie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer