Gerda Verburg nieuwe voorzitter Sectorraad Paarden

Gerda Verburg, oud-minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wordt per 1 december voorzitter van de Sectorraad Paarden (SRP). Ze neemt de voorzittershamer over van Guusje ter Horst, oud-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die deze functie vervulde vanaf 1 december 2020. Daarvoor was Jan-Cees Vogelaar voorzitter.

Gerda+Verburg+nieuwe+voorzitter+Sectorraad+Paarden
© Bert Hartman

Verburg was van 1998 tot en met 2007 lid van de Tweede Kamer namens het CDA. Vervolgens werd ze landbouwminister in het kabinet-Balkenende IV. Daarna was zij vijf jaar de Nederlandse ambassadeur bij de landbouw- en voedselorganisaties van de Verenigde Naties in het Italiaanse Rome.

In 2016 benoemde de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Verburg tot assistent-secretaris-generaal van de Verenigde Naties en bouwde zij als global coördinator de Scaling Up Nutrition Movement verder op en uit. Dit deed zij vanuit de Zwitserse stad Genève. Eind vorig jaar keerde zij terug naar Nederland. Verburg heeft veel ervaring in de hippische sector en is in het verleden lid geweest van het bestuur van paaardensportbond KNHS.


Bestuurlijke ervaring

Voorzitter Andries van Daalen van de benoemingsadviescommissie zegt verheugd te zijn dat Verburg met haar bestuurlijke ervaring op voor de paardensector relevante terreinen en praktische ervaring in de hippische sector bereid is het voorzitterschap op zich te nemen.

Verburg kijkt met veel enthousiasme uit naar haar nieuwe functie. 'De SRP is een onmisbare organisatie die de collectieve belangen van de hippische sector behartigt. In deze sector is het van groot belang dat samen wordt opgetrokken. De toekomst van de paardensector is hiervan afhankelijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer