Guusje ter Horst stopt als voorzitter Sectorraad Paarden

Guusje ter Horst treedt per 1 december af als voorzitter van de Sectorraad Paarden (SRP). Haar driejarige bestuursperiode loopt dan af en ze heeft laten weten niet te willen verlengen met een nieuwe periode als voorzitter.

Guusje+ter+Horst+stopt+als+voorzitter+Sectorraad+Paarden
© Dirk Hol

Ter Horst was in de periode 2007-2010 namens de PvdA minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Balkenende IV. In de periode daarvoor was ze onder meer burgemeester van Nijmegen en wethouder in Amsterdam. Van 2011 tot en met 2015 zat ze in de Eerste Kamer als senator.

In een bericht op de website van de SRP laat Ter Horst weten dat de raad er goed voor staat, ondanks beperkte financiële middelen. De sectorraad heeft volgens haar een gemotiveerd bestuur, grote betrokkenheid en uitstekend secretariaat. 'Het is nu aan mijn opvolger om de collectieve belangen van de hippische sector verder te behartigen.'

Onder het voorzitterschap van Ter Horst verzette de SRP zich onder meer tegen dierenactivisten die met 'onjuiste informatie de politiek en media willen overtuigen van hun eenzijdige en extremistische standpunten ten opzichte van de omgang met paarden'. Daarvoor werd een online petitie gehouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer