Kaasmaker Zijerveld doneert maandelijks kaas aan voedselbank

Kaasproducent Zijerveld gaat samenwerken met Voedselbanken Nederland. Iedere drie weken doneert de fabrikant acht- tot negenduizend stukken vacuümverpakte kaas van pakweg 350 gram. Dit staat los van de restanten die eveneens naar de voedselbanken gaan. Voor die kaas is 28.000 kilo tot 32.000 kilo melk nodig.

Kaasmaker+Zijerveld+doneert+maandelijks+kaas+aan+voedselbank
© Zijerveld

Door maandelijks kaas te doneren, wil FrieslandCampina-telg Zijerveld de krapte bij de voedselbanken aanpakken en bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

'Als grootste kaasaanbieder van Nederland vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede en gevarieerde voeding. Daarom helpt Zijerveld bij het geven van voedselhulp aan mensen die het financieel even niet redden. Dit doen we door Hollandse kwaliteitskaas beschikbaar te stellen die de voedselbanken aan hun voedselpakketten kunnen toevoegen', zegt CEO Tuncay Özgüner van Zijerveld.

René Nederpelt van Voedselbanken Nederland is hier blij mee. 'De samenwerking met Zijerveld komt voor ons op een belangrijk moment. De vraag naar voedselondersteuning blijft groeien in Nederland. Het is voor ons een steeds grotere uitdaging om voldoende voedzame producten in te zamelen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer