Vleesvarkensnotering Vion voor derde week op rij omlaag

De vleesvarkensnotering van slachterij Vion is voor de derde keer naar beneden bijgesteld. Volgens het bedrijf met de hoofdvestiging in het Noord-Brabantse Boxtel komt dit door een zwakke vraag naar varkensvlees.

Vleesvarkensnotering+Vion+voor+derde+week+op+rij+omlaag
© Henk Riswick

In de volle breedte lijken de prijzen onder druk te staan. Zo gaat in Spanje de notering deze week voor het eerst omlaag, met 1,8 eurocent. Dat is opvallend. Al achttien weken op rij stond de Spaanse prijs op een hoog niveau met 2,025 euro per kilo levend gewicht, exclusief btw.

De notering van Vion daalt deze week met 4 cent van 2,50 naar 2,46 euro per kilo geslacht gewicht, inclusief btw. Drie weken geleden stond deze notering nog op 2,58 euro. De varkensprijs van Danis in België daalt deze week met 8 cent. In Frankrijk bedraagt de daling 6 cent.Alle slachterijen in Nederland verlaagden vorige week, in week 31, hun varkensnoteringen. De DCA-beurs 2.0 bracht de notering aan het einde van week 30 met 7 cent per kilo geslacht gewicht, exclusief btw, omlaag naar 2,34 euro. Midden in de week meldden Compaxo en Van Rooi Meat, net als Vion, in week 31 een daling van 4 cent naar respectievelijk 2,17 en 2,19 euro per kilo geslacht gewicht.

Na een stabiele periode van vijf weken daalden in week 31 in Duitsland ook alle varkensnoteringen. Tönnies, Vion Duitsland en VEZG deden er maar liefst 10 cent per kilo geslacht gewicht vanaf. De FarmerFriendly-notering volgt deze ontwikkeling en komt deze week uit op 2,44 euro per kilo geslacht gewicht.

De komende dagen worden meer prijzen en noteringen bekendgemaakt. Het is onder meer afwachten wat de Deense prijs doet, die al vijftien weken stabiel is.


• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer