Vreugdenhil zet bescheiden in op biologische melkpoeder

Zuivelconcern Vreugdenhil Dairy Foods is op zijn productielocatie in het Gelderse Putten gestart met de productie van biologische volle- en mageremelkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Biologische melkpoeders worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren zoals koekjes en chocoladepasta.

Vreugdenhil+zet+bescheiden+in+op+biologische+melkpoeder
© Vreugdenhil

'Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van onze andere droogtorens, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten. Hierdoor kunnen we met relatief kleine volumes starten', zegt Patrick Besten, director business development bij Vreugdenhil Dairy Foods. De melk is afkomstig van een aantal leveranciers van het zuivelconcern.

In 2022 heeft Vreugdenhil Dairy Foods de productielocatie in Putten aangekocht. Er is geïnvesteerd om de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau te brengen. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen.

In deze fabriek wordt sinds begin dit jaar geitenmelkpoeder geproduceerd. Op dit moment kijkt de onderneming naar het verwerken van plantbased producten. Een woordvoerder van Vreugdenhil Dairy Foods laat weten dat de productie in deze fabriek op bescheiden schaal gebeurt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer