Vreugdenhil Dairy Foods maakt geitenmelkpoeder in Putten

Zuivelbedrijf Vreugdenhil Dairy Foods produceert vanaf nu ook melkpoeder van geitenmelk in zijn specialiteitenfabriek in het Gelderse Putten. De poeders worden vooralsnog gemaakt voor de Aziatische en Amerikaanse markt, waar het geitenmelkpoeder wordt verwerkt in de kaas- en kindervoedingsindustrie.

Vreugdenhil+Dairy+Foods+maakt+geitenmelkpoeder+in+Putten
© Vreugdenhil

Vorig jaar februari kocht Vreugdenhil Dairy Foods de fabriek in Putten. Hier was NutriDutch gevestigd dat eind 2021 failliet ging. De zuivelverwerker heeft sinds april 2022 volop geïnvesteerd om de kwaliteit op het juiste niveau te brengen. De fabriek leent zich goed voor de productie van speciaalproducten vanwege de grootte van de droogtorens. De grootste toren kan zo'n 1.000 kilo per uur produceren en de kleinste toren 50 tot 100 kilo per uur. Na een aanzienlijke testperiode gaat de fabriek in Putten vanaf nu commercieel draaien.

'Naast geitenmelk gaan we biologische melk verwerken en kijken we naar mogelijkheden om plantbased producten te verwerken. De schaal van de fabriek leent zich bij uitstek om nieuwe producten te ontwikkelen, die vervolgens kunnen worden opgeschaald naar onze grotere fabrieken in Gorinchem of Scharsterbrug', zegt Patrick Besten van Vreugdenhil Dairy Foods.

Voorlopig komt de geitenmelk van partners in Nederland, zodat Vreugdenhil Dairy Foods zich volop kan richten op een relatie met klanten en het volume. 'De productie van geitenmelkpoeder zoals we die nu zijn gestart in Putten, is een mooie eerste stap. Voor Vreugdenhil is de marktvraag leidend. Van daaruit breiden we onze marktpositie rustig uit', licht Besten toe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer