BBB vertegenwoordigd in zestien dagelijks besturen waterschappen

Alle 21 waterschappen hebben een nieuw dagelijks bestuur. BoerBurgerBeweging (BBB) is vertegenwoordigd in zestien waterschapsbesturen en telt in totaal achttien dagelijks bestuursleden.

BBB+vertegenwoordigd+in+zestien+dagelijks+besturen+waterschappen
© Niels de Vries

De ecologische partij Water Natuurlijk zat sinds de verkiezingen in 2019 in zestien dagelijks besturen en nu in twaalf. In zeven waterschappen zitten BBB en Water Natuurlijk samen in de coalitie.

Het CDA zag het aantal plekken in de dagelijks besturen bijna halveren. De vorige bestuursperiode zaten de christendemocraten in negen waterschapsbesturen, nu nog in vijf. De PvdA mag in meer dagelijks besturen plaatsnemen. Waren dat er in 2019 nog zeven, nu zijn dat er tien.


Het algemeen bestuur van een waterschap bestaat uit vertegenwoordigers van categorieën inwoners, boeren en beheerders van natuurterreinen. Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast. Het controleert ook of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert.

Het dagelijks bestuur van een waterschap bestaat uit de dijkgraaf en een aantal andere leden. Meestal ligt dit aantal rond de vijf personen. Het dagelijks bestuur wordt samengesteld uit het algemeen bestuur en is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid van het waterschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer