Boerenbestuurder Harold Zoet (BBB) nieuwe Gelderse landbouwgedeputeerde

Voorzitter Harold Zoet van LTO Noord-regio Oost is door BoerBurgerBeweging (BBB) voorgedragen als landbouw- en natuurgedeputeerde voor provincie Gelderland. Hij volgt daarmee CDA'er Peter Drenth op. De coalitiepartijen presenteren woensdagmiddag hun akkoord op het provinciehuis in Arnhem.

Boerenbestuurder+Harold+Zoet+%28BBB%29+nieuwe+Gelderse+landbouwgedeputeerde
© Eigen Foto

Gelderland heeft verreweg de meeste piekbelasters, 1.803. 'Er liggen grote opgaven. Het zal zeker niet gemakkelijk worden. Ik wil proberen de verbinding te maken en met iedereen in gesprek blijven. Ik ken de agrarische wereld en de natuur. Ik woon op de Veluwe', reageert de paardenhouder uit Wezep. Vanwege zijn nieuwe bestuursfunctie legt Zoet vrijdag zijn voorzittershamer bij de land- en tuinbouworganisatie neer. Hij was drie jaar lang LTO Noord-bestuurder.

BBB vormt samen met VVD, CDA ChristenUnie en SGP het Gelderse college. De fracties bereikten zaterdag een akkoord. De vijf partijen hebben met 30 zetels een meerderheid in Provinciale Staten die 55 zetels telt. Oud-minister van defensie Ank Bijleveld leidde de gesprekken met de partijen. Het nieuwe college wordt 28 juni geïnstalleerd.

Drie provincies hebben inmiddels een coalitieakkoord bereikt na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Limburg was de eerste provincie, vrijdagavond werd het akkoord gepresenteerd. De coalitiepartijen in Flevoland maken komende vrijdagavond hun akkoord bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer