NAJK-bestuurder Eke Folkerts wordt gedeputeerde namens BBB

Eke Folkerts is door de BoerBurgerBeweging (BBB) voorgedragen als kandidaat-gedeputeerde in Friesland. Folkerts, uit Oudebildtzijl, is voormalig voorzitter van de Agrarische Jongeren Friesland (AJF) en huidig bestuurslid van NAJK.

NAJK%2Dbestuurder+Eke+Folkerts+wordt+gedeputeerde+namens+BBB
© NAJK

Samen met de al eerder voorgedragen Femke Wiersma vormt Folkerts straks de tweekoppige BBB-afvaardiging in het college van Gedeputeerde Staten. Friso Douwstra (CDA), Matthijs de Vries (ChristenUnie) en Jelle Zoetendal (PvdA) completeren het beoogde dagelijks bestuur.

BBB werd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in alle provincies de grootste partij, dus ook in Friesland. Daar werden veertien van de 43 zetels behaald.


'Met Folkerts, naast de eerder gepresenteerde Wiersma, komt BoerBurgerBeweging Fryslân met twee jonge en sterke vrouwelijke kandidaten. Zij gaan invulling geven aan de maatschappelijke wens voor een nieuwe bestuurscultuur waarin integriteit en transparantie weer bovenaan moeten staan', schrijft BBB in een toelichting op de voordracht van Folkerts.


Veel gebeuren

De beweging denkt dat Folkerts, die behalve bij het NAJK en AJF ook bestuurlijke ervaring heeft als lid van de fractie Ongebouwd in het Wetterskip Fryslân, de Friese burgers goed kan vertegenwoordigen. 'Een tijd geleden werd ik benaderd, ik heb erover nagedacht en 'ja' gezegd. Ik wil me graag inzetten voor Fryslân, voor de gemeenschap en de landbouw. Er moet veel gebeuren', zegt Folkerts tegen Omrop Fryslan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer