Glastuinbouwgemeenten: houd vast aan afschaffen btw op groenten en fruit

Wethouders van het Platform Glastuinbouw Gemeenten roepen het kabinet op om vast te houden aan het afschaffen van btw op groenten en fruit. De aangekondigde maatregel staat op de tocht, nadat uit onderzoek bleek dat de uitvoerbaarheid lastiger is dan gedacht.

Glastuinbouwgemeenten%3A+houd+vast+aan+afschaffen+btw+op+groenten+en+fruit
© Twan Wiermans

De wethouders hebben staatssecretarissen Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Marnix van Rij van Financiën uitgenodigd voor een gesprek. Volgens de politici stimuleert het afschaffen van de btw voor gezonde producten de consumptie van groenten en fruit. Een gezondere bevolking betekent lagere maatschappelijke kosten voor bijvoorbeeld zorg, ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid. Ook worden gezondheidsverschillen verkleind als een gezond eetpatroon voor iedereen beschikbaar wordt, stellen de wethouders.

'Uit de Nederlandse kassen komen dagelijks verse en gezonde groenten die bijdragen aan een goede gezondheid. Het niet afschaffen van btw op groenten en fruit zou daarom een bijzonder slecht idee zijn', zegt wethouder Pieter Varekamp van gemeente Westland.


In het Platform Glastuinbouw Gemeenten bundelen de belangrijkste glastuinbouwgemeenten van Nederland de krachten om gezamenlijk kansen te benutten op het gebied van verduurzaming, innovatie en herstructurering, maar ook uitdagingen waar de sector voor staat met elkaar het hoofd te bieden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer