Beperkte aanvoer van broccoli stuwt prijs omhoog

Als gevolg van een hittegolf in Spaanse teeltgebieden is de aanvoer van broccoli nu zeer krap. Op de Duitse groothandelsmarkten resulteert dat in stijgende prijzen.

Beperkte+aanvoer+van+broccoli+stuwt+prijs+omhoog
© Burt Sytsma

De verkoopprijzen voor Spaanse broccoli liggen op de Duitse groothandelsmarkten gemiddeld 32 procent hoger dan één week eerder. Dat blijkt uit berichtgeving van AMI. In week 17 kwam de gemiddelde prijs uit op 334 euro per 100 kilo. Eén jaar eerder werd in deze periode 281 euro per 100 kilo betaald voor Spaanse broccoli. Het gemiddelde voor de periode 2019 tot en met 2021 komt uit op 229 euro per 100 kilo.

Junior productmanager Farina Lurz van AMI schetst dat de prijzen in de Duitse supermarkt nu variëren van 1,98 tot 2,98 per kilo. Ook in Nederland liggen de supermarktprijzen voor broccoli hoger dan één jaar eerder. Gemiddeld moet 1,94 tot 1,51 euro per 500 gram worden betaald. Hoewel de particuliere verhoop de afgelopen weken op een stabiel niveau ligt, is de vraag naar broccoli wel veel hoger dan voorgaande jaren, meldt Lurz.

De extreme prijsstijging is al de tweede dit jaar. Aan het begin van het jaar zorgde een koudegolf in diezelfde teeltgebieden voor een krappe aanvoer en hogere prijzen. In week 7 van dit jaar ging de prijs door de 360 euro per 100 kilo heen. Verbeterde weersomstandigheden zorgden ervoor dat de prijs de afgelopen weken weer wat stabieler was, rond de 231 euro per 100 kilo.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer