FloraHolland voegt rozenklokken Naaldwijk en Aalsmeer samen

Royal FloraHolland voegt de rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer in de tweede helft van het jaar samen. De samenvoeging is onderdeel van de transitie naar Landelijk Veilen. Over het ook nog koppelen van de rozenklokken op Rijnsburg heeft de veiling nog geen besluiten genomen.

FloraHolland+voegt+rozenklokken+Naaldwijk+en+Aalsmeer+samen
© Theresa Koeleman

Het uiteindelijke doel is om vijf lokale rozenklokken samen te voegen tot vier centrale klokken. ‘Dit is kostenefficiënt en hiermee voldoen we aan de wens van kwekers’, schrijft de organisatie van de bloemenveiling in een nieuwsbericht.

De overstap gebeurt niet van de één op de andere dag. ‘Die transitie zal stap voor stap plaatsvinden. Binnenkort worden alle betrokken partijen verder geïnformeerd over wat de overgang in de dagelijkse praktijk betekent’, aldus Royal FloraHolland.


Stabiele prijsvorming

De bloemenveiling is eerder al overgestapt op een centrale landelijke klok over twee locaties heen voor onder meer snij-anthurium, alstroemeria, snij-orchidee en strelitzia. ‘De markt is stabiel en ook de prijsvorming is stabieler. Eerder zagen we op dezelfde dagen weleens verschillen tussen Naaldwijk en Aalsmeer’, laat veilingmeester Mark van Niel van Royal FloraHolland weten.

Daarnaast geeft Van Niel aan dat kopers door de teruggang in klokschermen ook meer rust en overzicht ervaren tijdens het inkopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer