Predicaat Excellence Roses aan elf inzendingen uitgedeeld

In de Nederlands-Belgische keuringen hebben dit jaar elf buitenrozen het predicaat 'Excellence Roses' verdiend. Deze rozen zijn afkomstig van veredelaars in Duitsland, België en Nederland. In totaal komt het assortiment Excellence Roses nu uit op 66.

Predicaat+Excellence+Roses+aan+elf+inzendingen+uitgedeeld
© KVBC

De buitenrozen die dit jaar de eindbeoordeling hebben ondergaan, zijn in het plantseizoen 2019/2020 geplant. Gedurende drie seizoenen hebben de keurmeesters deze buitenrozen op verschillende momenten in het jaar beoordeeld. Van de 27 inzendingen hebben 11 soorten uiteindelijk het predicaat 'Excellence Roses' ontvangen.

Excellence Roses zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven in tuinen en de openbare ruimte. Vijf floribundarozen, drie heesterrozen, twee theehybriden en één klimroos vielen in de prijzen. Het gaat om: Bijenweelde Roze, Carmen Würth, Limona, Medal Amorina, Midsummersnow, Orangerie, Peach Melba, Princess Stéphanie Grande-Duchesse Héritière de Luxembourg, Roseromantic, Sweet Romanza en White Valeda.


Acht veredelaars

Voor dit plantjaar zijn er 27 nieuwe buitenrozen aangemeld voor het predicaat Excellence Roses. Die rozensoorten komen van acht veredelaars uit binnen- en buitenland en worden geteeld op vijf locaties: Boskoop, Lottum, Winschoten, Mechelen en Merksplas.


De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen heeft de keuringen van Excellence Roses onder haar hoede. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) coördineert de keuringen en verwerkt de resultaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer