Landbouw- en ketenpartijen komen met voorstel versnelling duurzaamheid

Boerenbelangenorganisatie LTO Nederland, NAJK en brancheorganisaties FNLI en CBL hebben gezamenlijk een aantal voorstellen gedaan om de lat voor duurzaamheidsvereisten in de agrofoodketen op Europees niveau te verhogen.

Landbouw%2D+en+ketenpartijen+komen+met+voorstel+versnelling+duurzaamheid
© Dirk Hol

Met de voorstellen willen de vier partijen niet alleen de verduurzaming versnellen, maar ook boeren en tuinders in Nederland een eerlijke boterham laten verdienen en de internationale waarde van de Nederlandse voedseldelta hoog te houden. Woensdag werd in Nieuwspoort in Den Haag het initiatief ten overstaan van diverse Tweede Kamerleden gepresenteerd in de vorm van een placemat, waar de voorstellen in verkorte vorm op worden gepresenteerd.

De partijen komen met drie voorstellen: normen voor duurzaamheidsstandaarden introduceren die standaarden verplicht onderling vergelijkbaar maken, Europa-reed de ondergrenzen van duurzaamheidsstandaarden verhogen en vaststellen en transparant laten zien hoe producten scoren op duurzaamheid.

De organisaties stellen voor om politici halfjaarlijks uit te nodigen bij agrarische bedrijven, voedselfabrikanten en retailers om samen te ontdekken wat er beter gedaan kan worden voor milieu, klimaat, dier en mens. Tijdens de bijeenkomst stelde directeur Supply Chain, Inkoop & Landbouw Joachim Nieuwhoff van Hak voor om het eerste bezoek bij zijn bedrijf te laten plaatsvinden.


© Eigen Foto


Volgende week in Nieuwe Oogst meer over het initiatief van LTO, NAJK, CBL en FNLI.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer