Opnieuw stijging voor ZuivelNL-noteringen

De noteringen van ZuivelNL weten in week 22 opnieuw de weg naar boven te vinden. Ze laten allemaal een plus zien. De notering voor vollemelkpoeder stijgt met 7 euro het stevigst en komt uit op 347 euro per 100 kilo, exclusief btw.

Opnieuw+stijging+voor+ZuivelNL%2Dnoteringen
© Twan Wiermans

De notering voor verse boter stijgt met 4 euro tot 230 euro. De noteringen voor mageremelkpoeders stijgen ook allebei met 4 euro. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden komt met deze stijging uit op 248 euro. Mageremelkpoeder voor diervoeders komt op een niveau van 230 euro terecht. De notering voor weipoeder stijgt tenslotte met 2 euro en haalt daarmee een notering van 66 euro.De prijsontwikkeling van de laatste weken duidt erop dat het dal van de zuivelprijzen achter ons ligt. In ieder geval is er al langere tijd sprake van stabilisatie. Door het zomerweer is de vraag naar room en ijs toegenomen, terwijl de traditionele productiepiek van het voorjaar in het noordelijk halfrond voorbij is.


Vraag vanuit China

Hoe zich dit verder ontwikkelt, moet nog blijken en hangt voor de wereldmarkt voor een groot deel af van de vraag vanuit China. De verwachting is dat in de loop van het jaar de Chinese vraag naar met name vollemelkpoeder verder aantrekt.

De stabilisatie van de markt is ook terug te zien in prijzen die zuivelondernemingen uitkeren aan melkveehouders. De garantieprijs van Royal FrieslandCampina blijft in juni voor het eerst sinds lange tijd onveranderd en staat op 43,25 euro per 100 kilo boerderijmelk.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer