Zuivelnoteringen kennen opnieuw lichte plus

Bij de ZuivelNL-noteringen van deze week is er een lichte plus voor de meeste producten. Alleen de notering voor weipoeder blijft met 64 euro stabiel ten opzichte van vorige week.

Zuivelnoteringen+kennen+opnieuw+lichte+plus
© Nieuwe Oogst

Voor boter was er een plus van 3 euro naar 468 euro. Vollemelkpoeder plust met 5 euro naar 340 euro. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden noteert deze week met 244 euro 4 euro hoger dan vorige week. Voor mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden is er een plus van 2 euro naar 266 euro.De laatste maanden zijn de noteringen redelijk stabiel. Vorige week lieten de meeste noteringen ook een lichte plus zien. Wel staat de melkprijs enigszins onder druk, in aanloop naar de zomer wordt er in het noordelijk halfrond meer melk geproduceerd. Dit komt mede door het grasseizoen, dit jaar groeit het gras goed. Zo werd in Nederland in april 3 procent meer melk aangevoerd dan in dezelfde maand in 2022, met een 5 procent hoger vetpercentage.

Door de hoge melkprijzen eind 2022 zetten veehouders in op een hoge melkproductie. Sinds begin dit jaar daalden de melkprijzen, die voor mei zakten iets minder hard. Die maand lag de melkprijs met 43,25 euro per 100 kilo bijna 20 euro onder de piek van december 2022. Toch ligt deze prijs boven het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Begin volgende week maakt onder meer Royal FrieslandCampina de melkprijs voor juni bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer