Lichte stijging voor zuivelnoteringen ZuivelNL

De zuivelnoteringen van ZuivelNL stijgen in week 19 licht. Enige uitzondering is de notering voor mageremelkpoeder voor diervoeders.

Lichte+stijging+voor+zuivelnoteringen+ZuivelNL
© Twan Wiermans

De grootste stijging is deze week weggelegd voor mageremelkpoeders voor consumptiedoeleinden. De notering staat 5 euro hoger dan een week eerder en komt uit op 240 euro per 100 kilo, exclusief btw. De notering voor vollemelkpoeder stijgt met 3 euro en staat nu op 329 euro. Ook de notering voor weipoeder stijgt met 3 euro en noteert in week 19 66 euro. De laatste stijger is de notering voor verse boter. Deze notering noteert een mager plusje van 1 euro. Daarmee wordt de stand van 461 euro bereikt.

De notering voor mageremelkpoeder voor diervoeders daalt met 6 euro. Deze notering blijft steken op 222 euro.


Redelijk stabiel

Kijkend naar de lange termijn gedragen de noteringen van ZuivelNL zich redelijk stabiel sinds begin februari. Na uitzonderlijk hoge noteringen tot eind september vorig jaar werd een stevige daling ingezet van de zuivelnoteringen. Sinds februari schommelen de noteringen ligt, maar blijven ze netto wel stabiel.

De notering voor weipoeder ligt beduidend lager dan in de jaren 2022 en 2021 in dezelfde week. Ook de noteringen voor de mageremelkpoeders liggen onder het niveau van de voorgaande twee jaren. De noteringen voor verse boter en vollemelkpoeder liggen onder het niveau van 2022, maar wel boven het niveau van 2021.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer