380 Drentse melkveehouders melden zich voor verduurzamingsprogramma

Meer dan 380 melkveehouders in Drenthe hebben zich aangemeld voor Duurzaam Boeren Drenthe. In dit programma worden agrarisch ondernemers de komende jaren extra beloond voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

380+Drentse+melkveehouders+melden+zich+voor+verduurzamingsprogramma
© Marcel Berendsen

Duurzaam Boeren Drenthe is het vervolg op het project Duurzame Melkveehouderij Drenthe, dat bijna is afgerond. Daarin werkten ruim 230 Drentse melkveehouders gezamenlijk aan het realiseren van duurzaamheidsdoelen. In het vervolgprogramma worden boeren ondersteund door ze te belonen aan de hand van doelen, zogeheten kritische prestatie-indicatoren (KPI's).

Deze aanpak, waarin ondernemerschap en biodiversiteit centraal staat, is een initiatief van de provincie en samenwerkende partners uit landbouw, natuur en milieu. Boeren gaan in dit project aan de slag met duurzaamheidsdoelen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof. De ruim 380 aanmelders vormen samen bijna de helft van alle Drentse melkveehouders. Er is door de provincie 4,75 miljoen euro budget beschikbaar gesteld.


Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) is blij met het grote aantal deelnemers. 'Boeren kiezen zelf voor deze aanpak en willen met verduurzaming aan de slag. Ze willen verder. Deze Drentse aanpak van samenwerking en belonen voor prestaties helpt ons daarbij.'

Duurzaam Boeren Drenthe heeft een beloningsregeling voor melkveehouders en gemengde bedrijven. Daarnaast wordt in een pilot gewerkt aan de ontwikkeling van een gelijksoortige regeling voor het sturen op doelen in de akkerbouw en is er een bijdrage beschikbaar voor de aanleg van natuur- en landschapselementen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer