Manifest: bied boer wereldwijd perspectief in Landbouwakkoord

Zestig milieu-, natuur-, voedsel- en hulporganisaties vinden dat het Landbouwakkoord dat nu wordt ontwikkeld, te veel alleen op Nederland is gericht. Volgens de organisaties kan het Landbouwakkoord de internationale voetafdruk verkleinen.

Manifest%3A+bied+boer+wereldwijd+perspectief+in+Landbouwakkoord
© Stockfoto/Andrzej Kubik

De organisaties hebben hierover een brief naar landbouwminister Piet Adema en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gestuurd.

In een manifest roepen onder andere andere Caring Farmers, Cordaid, Milieudefensie, Slow Food, Stichting Demeter, Toekomstboeren en WNF op om duurzame boeren en consumenten wereldwijd perspectief te bieden. Ook vragen ze de ministers om in het landbouwbeleid aandacht te besteden aan vrouwen. 'Doe dit door landrechten voor vrouwen te promoten en te beschermen en geef vrouwen ook een plaats aan tafel bij het ontwerpen van een duurzame en eerlijke voedseltransitie.'

Bovendien vinden de organisaties het belangrijk om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van robuuste lokale voedselmarkten in het mondiale Zuiden en het Nederlandse handelsbeleid daarop gericht te maken. Het manifest wordt 9 mei aan de Tweede Kamer aangeboden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer