LTO, NAJK en LNV verwachten in mei een Landbouwakkoord

De gesprekken lopen stroef en de onderhandelingen zijn moeizaam. Toch verwachten de partijen aan de hoofdtafel medio mei een Landbouwakkoord te kunnen sluiten. Dat is de uitkomst na opnieuw twee dagen non-stop te hebben onderhandeld.

Het was de derde keer dat de hoofdtafel met landbouwminister Piet Adema, provincies, LTO, Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, Landschappen NL, Biohuis, Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel en Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie bijeenkwamen.

De onderhandelingen zitten nog vast op grond en grondgebruik, GVE-norm, mestverwerking en weerbare teelten. Ook het verdienmodel van boeren is nog niet genoeg geborgd. Volgens Adema bewegen Rabobank en enkele ketenpartijen nog onvoldoende. De komende vier weken benut hij om met deze bedrijven een-op-een in gesprek te gaan.

Medio mei komt de hoofdtafel weer samen en moeten de teksten voor het Landbouwakkoord worden geaccordeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer